Keho, mieli, seksuaalisuus

Ulkonäön vankina

Anu Holopaisen teoksessa Ihon alaiset menestyminen on kiinni ulkonäöstä. Opiskelemaan pääseminenkin vaatii muokatun olemuksen, ainakin elleivät paperit ole kerrassaan huippuluokkaa.

Olkaamme edes ihmisiä

Nuoruus toisin sanoen on kahdestakymmenestä nuoruutta käsittelevästä kirjoituksesta, näkökulmasta tai tutkimuksesta koostuva toimitettu teos.

Children 404 on homonuorten nettiprojekti Venäjällä

Presidentti Putinin homopropagandalaki vuodelta 2013 on jättänyt Venäjän nuoret homoseksuaalit elämään oman onnensa nojaan.

”Of Men and War” kertoo rauhan tekemisestä – sotamuistojen kanssa

Yli kaksituntisen dokumentin Of Men and War voi tiivistää niin, että amerikkalaiset sotaveteraanit yrittävät parantaa itsensä ja toisensa Irakin sodan jättämistä sotatraumoista.

Matka minuksi on kurkistus bloggaamisen kulissien taakse

Dokumenttielokuva Matka minuksi kertoo kolmesta bloggarista, jotka kärsivät riittämättömyyden tunteesta ja etsivät ideaaliminäänsä kukin omalla tavallaan.

Monitulkintainen sukupuolisensitiivisyys

 
Sukupuolisensitiivisyydeksi voidaan nimetä näkökulma, jossa tiedostetaan ja tunnistetaan sukupuolen merkitys ja sukupuolistereotypioiden rajoittavuus kasvatus- ja vuorovaikutustyössä.

Voimalla 17 tytön

Ranskalainen 17 girls (17 filles, 2011) on elokuva siitä, kuinka pitkälle nuorten idealismi ja trendit voivat mennä.

Pojat on poikia – kuuluuko väkivalta poikien elämään?

Eikö poika ja mies voi pelätä väkivaltaa tai kärsiä siitä?

Naisen osa?

Kirja on saanut raflaavan nimensä kansanlaulusta, jossa hulivililikan pimppi kuljeskelee ja hyppelee aivan valloillaan. Kirjan sisältö ei kuitenkaan ole yhtä hilpeä

Poikien kokema seksuaalinen väkivalta jää tunnistamatta

Antti Ervasti väittää, että poikien ja nuorten miesten kokema seksuaalinen väkivalta jää usein tunnistamatta.

Sivut