Hallinta, kontrolli

Systeemi ongelmanuorta kesyttämässä

La Tête haute -draamaelokuvassa vauhkon eläimen tavoin käyttäytyvä ranskalainen poika kasvaa 15-vuotiaasta 17-vuotiaaksi työttömyyden vaivaamassa Dunkerquessa, oikeus- ja sosiaaliviranomaisten hyvää tarkoittavien ojennustoimien kohteena.

Ulkonäön vankina

Anu Holopaisen teoksessa Ihon alaiset menestyminen on kiinni ulkonäöstä. Opiskelemaan pääseminenkin vaatii muokatun olemuksen, ainakin elleivät paperit ole kerrassaan huippuluokkaa.

Takuulla työhön

Nuorisotakuuta voisi luonnehtia jonkinlaiseksi usean tason tavoitteiden yhteensovittamisen ongelmaksi. Nuorisotakuun arki ja politiikka -julkaisun kirjoituksissa liikutaan takuun tavoitteista sen tuottamisen ehtoihin ja edelleen toimeenpanoon.

Työnhaun sääntöjä oppimassa

Ranskalainen dokumenttielokuva Les règles du jeu, ”Pelin säännöt”, kertoo vaikeasti työllistyvistä nuorista.

Children 404 on homonuorten nettiprojekti Venäjällä

Presidentti Putinin homopropagandalaki vuodelta 2013 on jättänyt Venäjän nuoret homoseksuaalit elämään oman onnensa nojaan.

”Of Men and War” kertoo rauhan tekemisestä – sotamuistojen kanssa

Yli kaksituntisen dokumentin Of Men and War voi tiivistää niin, että amerikkalaiset sotaveteraanit yrittävät parantaa itsensä ja toisensa Irakin sodan jättämistä sotatraumoista.

Matka minuksi on kurkistus bloggaamisen kulissien taakse

Dokumenttielokuva Matka minuksi kertoo kolmesta bloggarista, jotka kärsivät riittämättömyyden tunteesta ja etsivät ideaaliminäänsä kukin omalla tavallaan.

Kenen lauluja laulat

Sananvapaus, rasismi ja sen vastustaminen törmäyskurssilla Ranskassa, jälleen. Sosiologi ja räppäri oikeudessa.

Sukupolvi vailla tulevaisuutta muuttaa pelin säännöt

Asuntovelasta kärsivien mukaan nimetyn espanjalaisen Plataforma de Afectados por la Hipotecan tavoitteena on järjestäytyä naapurusto naapurustolta takaamaan kaikkien oikeus kelvolliseen kotiin.

Missä hukkunut viimeksi nähtiin?

Jo peruskoulussa tarvitaan mahdollisuuksia aloittaa uudelleen puhtaalta pöydältä.

Sivut