Tommi Hoikkala (s.1953), Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja, kaksoisdosentti, ei byrokraatti. Monien nuoria koskevien tutkimusaiheiden kautta päätynyt nuorisotyön, kansalaistoiminnan ja sukupolvien tutkijaksi. Venyvän nuoruuden asiantuntija. Pitkänmatkan juoksija.

17.10.06

Kansalainen vaikuttajana I

Hyvät kaikki plokini rakkaat lukijat. On ollut hiljaisuuden aika. En ole kiireinen, mutta olen hidas. Siksi tällä palstalla on ollut hiljaista. Jotta hermo tästä plokista sykkivän keskustelun avaruuteen ei vallan katkea, pamautan teille kimaran pikku tekstejä. Joku niistä voi olla plokiksi pitkäkin. Loiki siinä tapauksessa, sinä malttamaton yli pitkäpiimäisen jaarituksen.

Minun oli määrää valmistaa taustateksti kansalaistoiminnnan keskustelupajaan. Se kulkee nimellä Albertinkadun ajatuspajat. Vaikka pajalla on tuollainen nimi, minutkin on kutsuttu mukaan. Vau! Koostin materiaalin, josta versioin tälle foorumille karvalakkimallin. Karsin viitteet pois, editoin, kärjistän, toisaalta venytän. Spekuloin ja olen himmeä, silti kirkas. Toivon.

Sain kirjoituista varten seuraavan evästyksen Aaro Harjulta (25.9.206):

Kukin kirjoittaa oman paperin, joka on taustalukemisena ja teeman täsmentäjänä osallistujille. Alustajat ottavat sen parhaaksi katsomallaan tavalla huomioon lyhyissä johdattelupuheenvuoroissaan. Idea sinun osaltasi olisi, että ottaisit tarkasteluun erilaiset osallistujat ja vaikuttajat (osallistujatyypit, intensiteetti, mahdollisuudet ym.), erilaiset tavat osallistua nyky-yhteiskunnassa ja heittäisit ilmaan ajatuksia siitä, millä tavalla vähän tai ei juuri lainkaan osallistuvien osallistumista ja vaikuttamista voitaisiin lisätä. Käytä tutkimuspohjaa ja esitä omia ajatuksiasi.
Tämä jatkuu pohdinnalla politiikan pop-kulttuuriksi muuttumisesta.

Kommentoi kirjoitusta Kommentin keskustelupalstalla