Send As SMS
Tommi Hoikkala (s.1953), Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja, kaksoisdosentti, ei byrokraatti. Monien nuoria koskevien tutkimusaiheiden kautta päätynyt nuorisotyön, kansalaistoiminnan ja sukupolvien tutkijaksi. Venyvän nuoruuden asiantuntija. Pitkänmatkan juoksija.

18.9.06

Kommentti kommentista

(Pistän nämä tähän. Plokikone ei hyväksynyt plokkerinsa viestiä, koska en muka ollut avannut jotain tiliä. Tyhmä kone. Mulla on kaksi tiliä Sampo-pankissa. Hehe.)

Erittäin skarppia ruoskaa Juhalta, joten kiitos. En ollut ostamassa koko Apusen pakettia. Häneltä oli kuitenkin otettavissa tietty mediakriittinen juonne, jota voi käyttää, jos pohtii spektaakkeliyhteiskunnan dramatiikkataloutta. Siis miksi tiedotusjulkisuuden toimijoilla on obsessio konfrontaatiohin ja dramatisointeihin. Sillä on myös efektinsä siten, että kehkeytyy kummallinen katsomon omainen rakenne. Media panee meidät tavikset aina seuraamaan asioita sivusta, olipa sitten kyse jääkiekosta tai politiikasta tai mielenosoituksesta: ollaan lehtereillä ja diggaillaan sitä tai tätä puolta. Kiasman piiritysympyrän sisällä oli max 300 ihmistä ja ympärillä vallan sankasti jengiä, puhumattakaan millainen määrä draamaa seurasi tv:stä, netistä, palstoilta. Paradoksaalisesti kuviosta syntyy myös kantaa ottamisen foorumi (vrt. tuhannet nettikeskustelut viime viikolla) eli mun kriittinen pointti siitä, että kuluttajakansalaiset asemoidaan vain katsomoon. Eli tässä on käsillä uusi tila politikoinnille, väitteille, argumenteille!

Toi uusi kovan kapitalismin voimankäyttödoktriini on tärkeä kommentti. Sen sukulaisversiota on minulle jankutettu sunnuntailenkillä (kiitos, Riehunkankaan Risto).

Olisikin kiinnostavaa ja tärkeää, että joku heittäisi hihastaan sensitiivisen analyysin poliisien oikeuksien laajenemisesta ja niiden realisoinnista vertailevassa näkökulmassa, sanotaan vaikka akselilla Suomi, Ruotsi, britit, Saksa, Italia ja vaikka Ranska. Olettaisin, että on kansallisia eroja, koska on kansallisia eroja mielenilmausten repertoaareissa näissä maissa. EU:lla on joukkojenhallinnan yhteistyötä ja koulutusta. Mutta mitä? Kuka tällaista on tutkinut?

Ehkä tarkkailuryhmämme keskustelutilaisuudessa 20.9. klo 15 Taidehallin klubi, Helsingissä saadaan lisää valoa myös tähän ongelmaan. Mukana ovat Arja Alho, Annika Lapintie, Kimmo Tiilikainen, Rosa Meriläinen, lakimies Ville Hoikkala - jonka poliisi feidasi avustamasta Smash Asemista kiinniotettuja, koska olisi epäilty mellakoitsijoiden avustamisesta. Vaikka jätkä ei ollut edes paikalla. Plus Tapani Ruokanen, Sampo Villanen sekä Thomas Wallgren. Join the gang!

Toiseksi Mari anymous kysyi, "(o)letko ajatellut lisätä rss-feedin blogiisi". Kiitti kysymästä. Osaavammat tahot ovat ilmoittaneet, että tuollainen säätö tehdään plokiini.

Kommentoi kirjoitusta Kommentin keskustelupalstalla