Send As SMS
Tommi Hoikkala (s.1953), Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja, kaksoisdosentti, ei byrokraatti. Monien nuoria koskevien tutkimusaiheiden kautta päätynyt nuorisotyön, kansalaistoiminnan ja sukupolvien tutkijaksi. Venyvän nuoruuden asiantuntija. Pitkänmatkan juoksija.

17.9.06

After 136

Kuten tiedotusvälineet ovat kertoneet, eilinen miekkari Kiasman edessä sujui rauhallisesti. Thomin laskujen mukaan paikalla oli noin 140 osallistujaa. Yksi maija ja kaksi poliisia. Rajamäen eroa vaativaan adressiin oli kerääntynyt eilisiltaan mennessä reilut 2000 nimeä, Pro Rajamäki -adressiin noin 400 vähemmän. Itse en allekirjoittanut Rajamäen eroa vaativaa adressia, vielä vähemmän Pro-adressia. Vihreä Liitto ja Vasemmistoliitto ovat puoluepolitisoineet kysymyksen. Mikäs siinä. Kansalaistarkkailuryhmässämme mietitään mitä tehdä, ainakin keskustelutilaisuus Taidehallilla 20.9.2006 klo 15 on tulossa.

Kollega Tampereelta, Kuuren Tapsa lähetti meilin:

Kansalaisinterventio näyttää saaneen aika myönteisen vastaanoton - Aamulehdessä päätoimittaja Matti Apunen käytti aika tavalla tilaa alakerrassaan, vinoili osuvasti tapansa mukaan, mutta antoi anarkisteille Hoikkalan ohjeen (jonka Hoikkala on hänen mukaansa lainannut Leniltä, eli "... vallatkaa keskisuuri puolue".

Vaikka olen vain F-luokan julkkis, näemmä tämän tarkkailuryhmän rivistöissä tulen kommentoiduksi uutisjournalismin suorastaan ykköstoimijoiden foorumeilta! Shokeeraavaa, olen todellakin olemassa, kuten jo 28.8. lähetyksessäni tälle sivustolle totesin.

Mutta siis, Lenin. Toki luin nuorena Leniniä, kerrassaan aivan saatanasti. Tämä nimenomainen lainaus ei ole tuolta vallankumouksen teoreetikko-taktikolta vaan Paakkunaisen Karilta varastettu. Silloin kun minulta kysytään. Kari kommentoi nuorten politiikkasuhdetta toukokuussa Radio ykkösessä joku aamu. Omaksuin ajatuksen sieltä ja olen sen jälkeen toitottanut sitä sopivaksi katsomissani tilanteissa. Se on myös kirjoitettu Prekaariruoskan johdantoartikkelin loppuun. Se on naurattanut ja myös ärsyttänyt joitain aktivisteja. Mun pointti on, että jos perustuloa tähän valtakuntaan (Eurooppaan) tahdotaan, on puoluejärjestelmä ja siihen kytkeytyvä vaikuttamisen koneisto sivuuttamaton taho, olkoonpa se kuinka depolitisoitunut tahansa. Myönnän, ei kauhean raikas ajatus.

Kommentoi kirjoitusta Kommentin keskustelupalstalla