Send As SMS
Tommi Hoikkala (s.1953), Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja, kaksoisdosentti, ei byrokraatti. Monien nuoria koskevien tutkimusaiheiden kautta päätynyt nuorisotyön, kansalaistoiminnan ja sukupolvien tutkijaksi. Venyvän nuoruuden asiantuntija. Pitkänmatkan juoksija.

26.8.06

Yön yli nukuttuani

Vielä yksi havainto eilisestä. Arvioni IP-lehtien lööpeistä meni myös mönkään. Riehunnan jälkisetviminen ei ollut lööppikamaa. Sievisten eron käänteet oli arvioitu kummassakin toimituksessa oleva eilisen myyvä uutinen. Hyvä niin. Jäi myös raportoimatta puuhamani Petroskoin nuorisotutkimuskonferenssin 1.-5.9.06 esitelmän tila. En saanut Power Pointeja valmiiksi, korkeintaan 37% on valmiina. Se stressaa. Olen tärinöissä.

Myös yön yli nukuttuani voi miettiä, mikä on tuollaisten aktioiden merkitys ylipäätään kaikkien maailman ongelmien seassa. Mitä tapahtuu esimerkiksi Khiamin kylässä, Etelä-Libanonissa? Kylä, joka on näköetäisyyden päässä Israelista. Moni perhe joutuu palaamaan totaalisesti murskattuun kotiinsa. Tai Suomessa. Nuorisopoliittisesti relevanttia olisi kommentoida budjettiesitystä, esimerkiksi opintotuen kohtaloita Heinäluoman (VM) porukan hellässä käsittelyssä. Jos siis tahtoisi viritellä sukupolvipolitiikkaa. Aiheeseen liittyen ajankohtainen on vuosi sitten valmistunut SITRA:n rahoittama Eija Mannisenmäen ja Maarit Valtarin Valmistumisen vallihaudalla. Ehkä palaan siihen myöhemmin.

Vielä taiteiden yön rähäkästä. En tietenkään hyväksy graffitiporukoiden miekkarin sitä osaa, jossa rikotaan ikkunoita ja sotketaan paikkoja. Halpamaista on myös naamioituminen. Näiltä osin viittaan Leo Straniuksen erinomaiseen kirjoitukseen Prekaariruoskassa. Mutta onko sattumaa, että riehunta osui keskustan uusimpaan kulutuskaptalistiseen pyhättöön, Kampin ostoslandiaan. Kuten eilen kirjoitin, kenen on kaupunkimme tila, kansalaisten vai markkinajätkien penetroima. Käykää katsomassa sivistysanakirjasta penetraatio-sanan kaikki merkitykset.

Heräsin 6.53 ja lähdin aamulenkille. Juosten. Juoksuissani onkin ollut pitkä breikki. Vielä viime vuonna juoksin yhteensä 1500 km, osallistumatta ainoaankaan kilpailuun. Tämä vuosi on mennyt tässä suhteessa penkin alle. Tosin olen pyöräillyt, sauvakävellyt ja rullaluistelut. Aamuisen 7 kilsan (41.45, 424 kcal) jälkeen kirjasin juoksupäiväkirjaani seuraavasti. Tästä alkaa uusi elämä. Tavoite on 3-4 liikuntasessiota (min 30 minsaa ja hikeen) viikossa. Ja sen kautta tavoite palata säännölliseen juoksurytmiin. Päästäkseni jälleen maratonille, Tukholma 07, aikahaarukkaan 3.30-3.49. toivottavasti hartia- ja lonkkakolotus ei estä juoksijapolon hyvää pyrkimystä.

Kommentoi kirjoitusta Kommentin keskustelupalstalla