Vapaa-aika

Toukokuun 2008 tilasto

Tiedot ovat peräisin Jaana Lähteenmaan ja Teija Strandin tuoreesta Pohjanmaan nuorten vapaa-ajan viettoa ja kulttuuriharrastuksia selvittäneestä tutkimuksesta, joka perustuu 2930 pohjanmaalaisen yhdeksäsluokkalaisen lomakehaastatteluihin.

The Running Man

Why does he run? Where is he going? The Running Man’s sub-heading explains a lot: the protagonist runs to survive and to achieve glory.

Hätähousu

Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-sarjan neljännessä osassa liikutaan kertojan nuoruusvuosissa.

Berliiniläinen kaupunginosaelämä

Berliiniläiset ovat tunnettuja siitä, että he viihtyvät hyvin omissa kaupunginosissaan. Voi kulua pitkiä aikoja, etteivät he poistu oman lähikorttelinsa ulkopuolelle.

Auki olevat lapsensilmät

Ylitys on tarina naiseksi kasvamisesta, juniori- ja kilpaurheilusta, sisarusten välisestä rakkaudesta ja itsemurhayrityksestä

Huhuu, onko syrjäytynyttä nuorta näkynyt?

Toimittajat tivaavat televisiouutisissa Hyvinkään ampuma-tragedian jälkeen poliisijohtajalta: ”Mutta oliko ampuja syrjäytynyt? Oliko, oliko…?!”

Irti yhteiskunnan noidankehästä?

Barrio-elokuva voisi sijoittua mihin tahansa tämän päivän länsimaiseen kaupunkiin. Se ei kuitenkaan ole pelkästään hyvä asia, sillä elokuvan tarina ei ole kovin onnellinen.

Missä hukkunut viimeksi nähtiin?

Jo peruskoulussa tarvitaan mahdollisuuksia aloittaa uudelleen puhtaalta pöydältä.

Tuntemattomien ystävällisyydestä

Vapaaehtoisuuteen perustuvat, voittoa tavoittelemattomat rakenteet voivat auttaa luomaan yhteyksiä, joita ei muutoin tulisi luotua.

Muutaman töhryn tähden

Kaksi lukukokemusta Mikael Brunilan, Kukka Rannan ja Eetu Virenin kirjasta Muutaman töhryn tähden.

Sivut