Luovuus

Vanhoja nuoria ja nuoria nuoria

Oi nuoruus -antologiasta voi oppia sen, että nuorillakin on fetissejä.

Kolme nuorta polvea, kolme vaivaa

Nuoruuden sukupolvet -kirjassa nuorisotutkijat yrittävät hahmottaa, mitä kaikkea muistelut nuoruudesta kertovat.

Sadutus turvapaikanhakijalapsuuden ilmentäjänä

Satujen kerronta antoi turvapaikanhakijalapsille mahdollisuuden tuoda esiin tärkeitä ja myös ahdistavia asioita.

Kulttuurilaitosten elinehto on päästää nuoret osallistumaan

Väitän, että kansallisten ja alueellisten kulttuurilaitosten yksi tulevaisuuden elinehto on sellainen yleisötyö, jossa varsinkin nuoret pääsevät itse osallistumaan ja ilmaisemaan itseään taiteen keinoin.

Minä ja Johtava Analyytikko

Minä väitän, että olen johtava analyytikko – sanotaan vaikka semisuurten taajamien spatiaalis-temporaalisen elämänrytmin tarkastelussa.

Yhteisöpedagogille Nuorisobarometrit ovat tärkeä tiedonlähde

Sami Myllyniemi
Taidekohtia. Nuorisobarometri 2009.
Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkosto, julkaisuja 97 & Nuorisoasiain neuvottelukunta & Opetusministeriö.

Sanomalehtiviikosta ja perinteistä

Laskiaistiistaina 16.2. on hyvä päivä väittää, ettei pellava kasva pitkäksi ja kiiltäväksi, vaikka kuinka harjaisin hiuksiani. Eivätkä tavat (kuten laskiaispullan syönti lämpimällä maidolla) periydy geneettisesti sukupolvelta toiselle, vaan niiden siirtämiseen tarvitaan sosiaalinen yhteisö, joka vaalii perinteitä, muovaa ja siirtää niitä.

Roolipelaamisen ihmeellinen maailma

Merja Leppälahti 2009. Roolipelaaminen. Eläytymistä ja fantasiaharrastusverkostoja. Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkosto, julkaisuja 93.

Neulegraffitit ja neule-estetiikka

Minä väitän nähneeni ihkaoikean neulegraffitin Pieksämäen rautatieasemalla ja pian tunnistaneenikin sen sellaiseksi. Seuraan kaikenlaista tiedonvälitystä toisella silmällä ja korvalla ja juuri pari päivää aiemmin olin hämärästi tiedostanut ensimmäistä kertaa neulegraffitien olemassaolon.

Syrjässä ytimessä

Nuoret ovat vetäneet minut mukanaan elämän keskipisteeseen: innostukseensa ja tunteensa paloon. Olen kiertänyt keväällä 2009 Lapissa ja eteläisessä Suomessa seuraamassa Myrsky-hankkeiden toimintaa kenttätöissäni. Koen tämän suurena etuoikeutena. Aineiston kerääminen Nuoret taiteen tekijöinä -tutkimukseemme on ollut enemmän kuin antoisaa.

Sivut