Globalisaatio, kansainvälisyys, siirtolaisuus

Egyptin nuoret uutta Egyptiä rakentamassa: Kansannousun jälkeinen poliittinen toiminta

Egyptissä on lukuisia nuorisojärjestöjä, joista useat on perustettu vallankumouksen jälkeen.

Brittiskideillä ei oo tylsää

This Is Englandin nuoret skinheadit käyttävät Ben Sherman -kauluspaitoja, kuten kuuluukin, mutta he puhuvat myös ”oikein”.

Sadutus turvapaikanhakijalapsuuden ilmentäjänä

Satujen kerronta antoi turvapaikanhakijalapsille mahdollisuuden tuoda esiin tärkeitä ja myös ahdistavia asioita.

The emergence of a new youth

Are the current alter-globalization movements a new type of social movements, that is to say, are they “new social movements?

Egyptin nuoret uutta Egyptiä rakentamassa: Kansannousu

Nuoriso oli tammikuun 2011 arabikevään vallankumouksen alullepanija.

Nuorisotutkimuksen tieto ja menetelmät

Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön opiskelijat pohtivat Nuorisotutkimuksen tieto ja menetelmät: -kurssinsa kirjoituksissa nuorisotutkimuksellisten teosten tietokäsityksiä ja teosten kirjoittajat kommentoivat heidän kirjoituksiaan.

Arkipäivän rasismi koulussa

Anne-Mari Souto: Arkipäivän rasismi koulussa. Etnografinen tutkimus suomalais- ja maahanmuuttajanuorten ryhmäsuhteista. Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 110. Helsinki 2011.

Pakotettuna puolustamassa isänmaata

Vilho Kankareen postuumisti ilmestynyt omakohtainen romaani on virkistävä poikkeus suomalaisen sotakirjallisuuden valtavirtaan. Nyt 70 vuotta jatkosodan alkamisen jälkeen ei julkisessa keskustelussa vieläkään ole liiemmin tilaa kriittiselle pohdiskelulle.

Occupy Wall Street: Amerikan muutosvoima vai valkoisen keskiluokan poispilatun jälkikasvun väninää?

Yhdysvaltalainen kansalaisliike Occupy Wall Street esittäytyi maailmalle 17. syyskuuta, kun noin tuhat mielenosoittajaa marssi New Yorkissa Manhattanin kaupunginosan halki. Kanadalaisen Adbusters-aktivistiryhmän järjestämän mielenilmauksen osanottajista 150 myös yöpyi Zucotti-puistossa, vain korttelin päässä WTC-iskujen tapahtumapaikasta.

Chilen vihaiset nuoret ja kauppasuhdanteet

Viimeisen puolen vuoden aikana Chilessä ja eritoten sen pääkaupungissa Santiagossa on nähty paljon mielenosoituksia, joiden järjestäjätahoina ovat useimmiten olleet korkeakoulujen opiskelijajärjestöt. Ennen muuta mielenosoittajat ovat huolestuneita Chilen koulutusjärjestelmän yksityistämisestä. Korkeatasoisin koulutus onkin vain rikkaiden chileläisten ulottuvilla, kun vaatimattomammista oloista lähtevät nuoret joutuvat puolestaan tyytymään heikompiin, julkisin varoin ylläpidettyihin kouluihin.

Julkaise syötteitä