Tommi Hoikkala (s.1953), Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja, kaksoisdosentti, ei byrokraatti. Monien nuoria koskevien tutkimusaiheiden kautta päätynyt nuorisotyön, kansalaistoiminnan ja sukupolvien tutkijaksi. Venyvän nuoruuden asiantuntija. Pitkänmatkan juoksija.

14.2.07

Perkele

Pakko kirota. Jäin kiinni hölösuisuudestani. Uhoilin syksyllä nousevan juoksukuntoisuuteni nimissä. Myllyniemen Sami - tuttavallisesti Sammy - muistutti 7.2.2007 kirjoituksestani seuraavalla tavalla.

Moro, pari nettipoimintaa:

Hoikkalan ploki 8 / 06:
Tästä alkaa uusi elämä. Tavoite on 3-4 liikuntasessiota (min 30 minsaa ja hikeen) viikossa. Ja sen kautta tavoite palata säännölliseen juoksurytmiin. Päästäkseni jälleen maratonille, Tukholma 07, aikahaarukkaan 3.30-3.49. toivottavasti hartia- ja lonkkakolotus ei estä juoksijapolon hyvää pyrkimystä.

Tukholman maratonin ilmoittautumistilanne:

Number of entries
By 5 February 15.813 runners had entered the 2007 Stockholm Marathon.By 5 February last year the number of entries was 11.192.The 29th Stockholm Marathon will be run on Saturday 9 June 2007. A maximum of 17.500 entries will be accepted. For the 2006 marathon 17.249 entries were accepted. The entries had to be closed eleven weeks before race day.

The actual number of entries is updated every Monday.

Eli 1 + 1... kisakoneeseen mahtuminen alkaa olla päivistä kiinni...

Sami

Ilmoittautuminen Tukholman maratonille meni kiinni 10.2.2007. En ole ilmoittautuneiden joukossa. Pieni selonteko on paikallaan. Valehtelisin, jos väittäisin, että sydämeni vuotaa verta, kun en pääse tapaamaan heimoni lajitovereita kesäkuisessa Tukholmassa.

Tavoitteeni juosta 3-4 kertaa viikossa toteutui ainakin osittain. Elokuussa ehdin juosta viisi kertaa. Syyskuussa kävin 15 kertaa lenkillä, lokakuussa oli 12 lenkkiä, marras- ja joulukuussa kumpaisenakin 11 lenkkiä, tammikuussa (07) olin lenkillä 10 kertaa. Seassa oli myös useita sauvakävelysessioita. Matkaa taitoin noilla juoksuilla yhteensä 398 km. Omassa juoksuhistoriassani se on surkea tulos. Juoksemisen säännöllisyyteen olen kyllä päässyt kiinni, mutta määrä ja vauhti eivät tyydytä vaativaa sisäistä juoksijaani. Tällaisella otteella en alita neljän tunnin maratonin aikaa. Sisäinen juoksijani ei siis ole vieläkään kypsynyt uuteen rentoon ja nautiskelevaan, elämyksiä noukkivan ajanviettoon juoksemalla, missä ei ole minkään valtakunnan väliä, millaisen ajan maratonilla saa.

Kommentoi kirjoitusta Kommentin keskustelupalstalla