Lukukokemuksia

Nuorisotutkimuksen tieto ja menetelmät

Jaana Lähteenmaan ja Leena Suurpään Tampereen yliopistossa vetämän "Nuorisotutkimuksen tieto ja menetelmät" -kurssin tavoitteena oli kuvata ja pohtia opiskelijoiden kanssa yhdessä monitieteistä nuorisotutkimuksen kenttää.

Apina pulpetissa

Miten koulumaailmaa tulisi lähestyä ja keiden sitä pitäisi tutkia?

Kaveria ei jätetä!

Miten sosiaalinen pääoma näyttäytyy nuorten omassa maailmassa?

Nuoria liikkeellä!

On tärkeää pysyä selvillä siitä, kuinka paljon lapset ja nuoret liikkuvat. 

Kiihtyvän muutoksen matkassa

Antti Häkkisen, Anne Puurosen, Mikko Salasuon ja Anni Ojajärven teoksessa Sosiaalinen albumi kiinnostavinta on pohtia arjen kiihtyvää muutosta, jonka keskellä joka päivä elämme.

Elokuvakoulussa

Viimeksi lokakuussa Suomessa vieraillut ranskalainen esseisti, elokuvantekijä ja elokuvakasvattaja Alain Bergala ei ole kuka tahansa elokuvaskribentti. 

Uusia eväitä nuorten sosiaalisen pääoman tutkimukseen

Riikka Korkiamäen väitöskirja Kaveria ei jätetä! Sosiaalinen pääoma nuorten vertaissuhteissa tuo nuoret mukaan sosiaalista pääomaa käsittelevään tieteelliseen keskusteluun. 

Lastenkirjallisuuden alaoksilla

Niklas Bengtssonin historiikki lasten ja nuorten käännetystä tietokirjallisuudesta Suomessa 1600-1800-luvuilla nostaa esiin kiintoisan ja erikoisen aiheen. 

Mistä on huippuosaajat tehty?

Epätavallisia elämänkulkuja -raportissa luodaan katsaus urheilijoiden ja taiteilijoiden elämänkulkuun, monikulttuurisiin suomalaisiin huippu-urheilijoina sekä menestymiseen ja menestymättömyyteen 2000-luvun Suomessa.

Aikuisten nuoriso-ongelmat

Kun tulosvastuu alkoi 2000-luvun vaihteessa painaa liikaa, aikuiset taantuivat. Yritysseminaareissa leikittiin legoilla ja jokelleltiin terapiatarhoissa.

Julkaise syötteitä