Työelämä

Hiekkalaatikkosysteemi

Hiekkalaatikolla käy kuhina. Suurin hiekanmättäjä uhoaa: ”kun minä tulen isoksi, määrään kaikki töihin”. Omaa kakkuaan taputteleva tormakka neito tokaisee, että hänpä laittaa kaikki kouluun. Ja sellaiseen kouluun, missä kaikista tulee äkkiä isoja. Toinen toistaan komeampia kakkuja syntyy pitkä rivi.

Kuinka uneliaaseen menoon on vielä varaa?

Vuosi sitten ihmettelin tällä foorumilla, mihin lukemiin nuorten työttömyysasteen annetaan kasvaa, ennen kuin kipuraja ylittyy. Vuoden 2009 mittaan nuorten työllisyys sai pudota vapaasti ilman, että kukaan tähän ainakaan näkyvästi tarttui.

Ensimmäiset kuukaudet Sellon kirjastossa

Siviilipalvelusmies Santeri Salo kertoo palveluspaikastaan Sellon kirjastossa kolmannessa sivaripäiväkirjassaan.

Nuorten toimeentulotuen leikkaukset – vaarallinen tie

Suomen valtio päätti köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoden sellaisen lain säätämiseen, joka sotii köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnan perusperiaatteita vastaan.Onko realistista, että nuoria voidaan ”kannustaa opiskelemaan” pakolla, jotta he eivät menetä perustoimeentuloaan?

Hullun systeemin rattaissa

Anna Kontula
Näkymätön kylä
Into Kustannus 2010

Mikä on sinun lakkosi?

Tätä kysytään espanjalaisen feministisen tutkimusryhmän, Precarias a la derivan teoksessa Hoivaajien kapina (Like & Tutkijaliitto, Polemos-sarja). Kirja tarjoaa näkymiä epävakaistuviin ja sukupuolittuneisiin työmarkkinoihin Espanjan kontekstissa, mutta samalla siinä esitetyt ajatukset venyvät kattamaan koko globalisoituvan maailman. Kirjoittajat lähestyvät prekaariin työhön liittyviä kysymyksiä kuljeskelemalla kaupunkitilassa.

Nainen ja työ

Ammattimiestä ja -naista täytyy arvostaa.

Nainen ja työ

Ammattimiestä ja -naista täytyy arvostaa.

Eurooppalaiset nuoret mileuristat – totuus Euroopan talouden tulevaisuudesta?

Väitän, että Euroopan tulevaisuus ei näytä valoisalta, jos nuorille ei anneta tilaisuutta löytää omaa paikkaansa työmarkkinoilta. Muualla, esimerkiksi Aasiassa nuoret ovat yhä keskeisempi kasvavan talouden tekijä, ja nuorten suuri määrä myös edesauttaa osaltaan talouskasvua.

Indikaattoreiden sietämätön kepeys: ”yksi neljästä 20–25-vuotiaasta on työtön”

Väitän, että suuri osa meistä ei tiedä, mitä nuorisotyöttömyys indikaattorina tarkoittaa. Otsikon lainaus on mukailtu Helsingin Sanomien artikkelista sunnuntailta 25. heinäkuuta. Artikkelissa Suomen suurin työnhakuilmoitus ruotsalainen graffititaiteilija kertoo Ruotsin tilanteesta. Suomalaista vastaavaa esimerkkiä en heinäkuun helteessä onnistunut löytämään.

Julkaise syötteitä